Световното богатство е около 480 трилиона долара. Милиардерите притежават около 14 трилиона общо - 3% от световното богатство е в техни ръце. Не можем да кажем, че те манипулират света. Това каза Веселин Димитров, главен редактор на Forbes Bulgaria.
 
Братя Домусчиеви са 1573-тите най-богати хора в света - 2.1 млрд долара притежава всеки един от тях според Forbes. “Проучването, свързано с техните имена, е правено не от българското издание, а директно от Съединените щати. Човекът, създал проучването, е категоричен, че те имат място в класацията", каза още Димитров.

Домусчиеви са били склонни да дадат данни на изданието за своето имущество и авоари, има милиардери, които отклоняват това предложение и не влизат в класацията, подчерта Димитров.
 
8 нови милиардери се появиха в последната година - например основателите на Гугъл, на Zara, Карлос Слим - притежател и на А1, освен други телекоми. В първата петица са Лари Елисън - основател на Оracle, Марк Зукърбърг, защото акциите на Фейсбук се увеличиха три пъти в последната година, Джеф Безос, Илън Мъск и на първо място е Бернар Арно - със състояние от 233 млрд долара, французин, занимаващ се с мода - притежател на “Луи Вюитон", “Кристиан Диор" и пр., даде подробности Димитров пред "Фокус".

Милиардерите по света са около 3000. 2024 г е годината с най- много милиардери в историята. “Милиардерите с над 100 млрд долара са се увеличили като брой - 14 души. "Форбс" прави класацията от 1987 г. В първата класация има двама японски индустриалци, които са на върха с над 10 млрд богатство. Тейлър Суифт също е част от класацията днес", разказа още за историята на класирането главният редактор на изданието.