Парадоксална година – така банкерът Левон Хампарцумян описва отминаващата 2020 г. За предизвикателствата пред финансовия свят в условията на пандемия и кое ястие описва най-точно отиващата си година, икономистът говори пред bgonair.bg.

"Догодина мисля, че ще ядем, каквото си сготвим сами", заяви Левон Хампарцумян.

За банкера 2020 година изглежда като кавърма, но без месо.

"Защото е неочаквано. Имаше един куп компоненти, които липсват на нормалния живот", каза още той.

Извън пандемията, той залага на добре изпитана рецепта – ориз с шафран и ядки.

"Няколко вида ядки, леко да се запекат. Това са сушени кайсии, които са киснати в коантро. Става много бързо и много вкусно"

"До днес няма ясни критерии какво правим. Бих оставил взимането на решение на професионални математици и лекари, а не на политици", категоричен е той.

Определя 2020 като парадоксална, а най-много му е липсвал контактът с хората.

"Започна да ускорява процеси, които са текли. Примерно, образователната система да приема, че има и онлайн обучение", добави специалистът.

Прогнозира, че икономическите последствия от кризата ще траят дълго. 

"Светът винаги се е възстановявал от шокове, включително и България", коментира още  Хампарцумян.

Категоричен е, че джобът на българина е изтънял по време на кризата. Забелязва се малък ръст на кредитите, затова съветва: Важно е кредитът да не се използва като средство за борба с кризата, помага да се отложат малко ефектите на кризата."