Един от лидерите в строителството  –  PIMK Build обяви два от новите си проекти, които стартират в Пловдив. Те са за модерни жилищни сгради в район „Южен” и район "Западен". Запазената марка на портфолиото на компанията е  – качество, стил, добра локация и не на последно място по важност – достъпни цени. 

Новият комплекс „Южен 3“ се намира в непосредсвена близост до вече строящия се обект на PIMK Build, от югоизточната страна на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски” и „Димитър Талев”. Двата проекта са изготвени в композиционна цялост, като се образуват просторни отстояния между отделните обеми, така че да се осигури максимален комфорт на живеене. 

Настоящия проект включва 2 структури от по 6 сгради на сключено застрояване и 2 свободно стоящи сгради, с общо за тях подземно ниво. В имота са предвидени, освен озеленени терени, зони за висока растителност. Северно от комплекса се предвиждат терени за паркова среда, спрямо Общият устройствен план на Пловдив.

Приземният етаж е решен с гаражи и площи за обществено обслужване. В композицията на обемите са проектирани две нискоетажни сгради за търговски дейности - супермаркет и ресторант.

За бъдещите обитатели на комплекса е осигурено над 100 % паркиране, което е разпределено между подземен паркинг, приземни гаражи и паркоместа по терена, по-голямата част от които ще са със засенчващи перголи.

Комплексът разполага с 609  апартамента - от едностайни до четиристайни апартаменти. 

Инвеститорът залага на удобни и комфортни жилища с функционални размери на помещенията. Апартаментите основно са 2-стайни, с квадратура средно около 60-65 кв.м, също така 3-стайни и няколко броя 4-стайни жилища. Около 20% от апартаментите ще са студиа – с едно общо помещение за живеене, отделно преддверие и баня. 

С цел изграждане на еднородна визия, архитектурата е модерна и съобразена с комплекса на PIMK Build, резположен северозападно от новия обект. Фасадите са изчистени, като по терасите са използвани два вида материал – стъкло и метал, перфорираните решетки скриват външните климатични тела. Позволявайки повече осветеност, заложени са френски прозорци – на 15 см от готовия под в стаите. Разположението на сградите е съобразено по такъв начин, че да не позволява видимост от един апартамет в друг.

Новият комплекс съчетава уютни жилищни площи, обслужващи пространства, функционална инфраструктура и търговски части, обградени от възможно най-много озеленяване.

Водещ проектант на новия комплекс е арх. Тереза Петрова. 

Комплексът вече е в продажба на зелено, като цените са ДО 550 евро/кв. м.

Другият проект на компанията "Западен 4"  е за бутикова сграда в едноименния квартал. Тя е с удобна локация, качествено и луксозно вътрешно и външно оформление . 

Комплексът стартира с промоционална цена до 590 евро/кв. м и е обезпечен с  паркоместа за всички живущи.  Състои се от две малки сгради, едната на 6 етажа - 5 жилищни с гаражи отдолу, а другата на 3 етажа, от които два са жилищни, а на първия има магазин. 

Сградата ще бъде разположена на кръстовището на улица "Елин Пелин" и бул. "Пещерско шосе", в непосредствена близост до предишните комплекси на компанията.