Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), заедно с потребителски организации и асоциации на млекопреработвателите, възобновяват проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в магазините в София.
По време на пандемията те бяха временно преустановени, не сега инспекторите отново поемат из хранителните вериги и магазини.
"Проверяваме дали има вложени немлечни мазнини, дали има вложена палма. Дали отговаря по водно, сол, масленост сухото вещество и дали има замърсяване с микроорганизми. За млечните продукти специално, за сирената, кашкавала, изискването е да няма листерия в предварително опакованите, да няма салмонела и стафилококови ентеротоксини", обясни пред БНР д-р Райна Иванова, експерт в БАБХ.
Прочетете още
- 20:01 Пловдивчанки се запознаха с африкански плъх, спасяващ животи в минното поле на Камбоджа ВИДЕО
- 22:00 Разкриха тайната на цивилизацията от Великденския остров: къде е изчезнала?
- 21:00 Блъсна, избяга, продължи: Безсрамно ПТП насред Търново ВИДЕО
- 22:10 Бизнесмен изчезна в София, къде е Никола? СНИМКИ