Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), заедно с потребителски организации и асоциации на млекопреработвателите, възобновяват проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в магазините в София.
По време на пандемията те бяха временно преустановени, не сега инспекторите отново поемат из хранителните вериги и магазини.
"Проверяваме дали има вложени немлечни мазнини, дали има вложена палма. Дали отговаря по водно, сол, масленост сухото вещество и дали има замърсяване с микроорганизми. За млечните продукти специално, за сирената, кашкавала, изискването е да няма листерия в предварително опакованите, да няма салмонела и стафилококови ентеротоксини", обясни пред БНР д-р Райна Иванова, експерт в БАБХ.
Прочетете още
- 14:13 Медицински надзор извършва нова спешна проверка в МБАЛ "Свети Пантелеймон"
- 16:45 Мелето с обърната кола в Пловдив: Водачката на мерцедеса е загубила контрол при завой
- 15:00 Шофьор едва не сгази пешеходец на "зебра" ВИДЕО
- 16:00 Защо е забранено да се паркира пред гаражи, които вече не съществуват?