Горивата у нас поевтиняват, макар и бавно. Това се дължи на поевтиняването на петрола на международните пазари. По-малките бензиностанции предоставят възможност на потребителите да зареждат по-евтино гориво, възползвайки се от държавната отстъпка от 25 ст. на литър. 

Над 200 са бензиностанциите в страната, на които може да заредим бензинова кола на цена под 3 лева за литър. 18 са обектите, където цената е такава и преди държавната отстъпка. Най-много такива бензиностанции има в Бургас и София, следвани от Велико Търново. Най-ниската начална цена на бензин А-95 е на бензиностанция в Ботевград - 2,83 лв. за литър, а най-високата към момента е 3,48 лв./л. 

По-големите вериги обаче все още държат цените си по-високи. Така дори и с отстъпката е трудно да си налеем литър гориво под 3 лв. Средната цена за литър А-95 сред 11-те най-големи бензиностанции е 3,29 лв., пише 24 часа.

Средно плащаме за литър в големите вериги 3,43 лв. В малките бензиностанции може да се зареди дизел за под 3,24 лв./л, а ако ползвате държавната отстъпка е възможно да паднете под 3 лв./л. Минималната цена за литър дизел в България е 2,99 лв., а максималната - 3,65 лв.

Цените на пропан-бутана за автомобили в страната вчера са варирали от 1,02 до 1,57 лв./л, като минимумът е отчетен в София. На 354 от бензиностанциите в България с отстъпката автогазта излизаше вчера под левче за литър.