Служител говори за противоречивия „тест за една нощ“, който неговият шеф използва върху кандидатите за работа след интервю за позиция в неговата компания. Според него това показва дали хората имат самоконтрол.

Тази история припомня британският таблоид The ​​Mirror. Когато отиват на интервю, повечето кандидати прекарват часове в проучване на компанията и подготвят отговори на често задавани въпроси. Те искат да направят положително и трайно впечатление на потенциалния си шеф, за да увеличат шансовете си за намиране на свободна позиция.

Въпреки това, колкото и внимателно да се подготвят, никога не можете да сте сигурни, че интервюиращият няма някакъв трик в ръкава си. Мъж, търсещ работа, сподели противоречива тактика, която шефът му използва, когато интервюира хора, за да се присъединят към неговия инженерен екип по продажбите.

„Наскоро бях интервюиран от компания, която ми разказа за техния процес на интервюиране на инженери по продажбите. Те правеха нормално интервю, но вечерта всички излязоха да пийнат и се опитаха да упоят новобранците с алкохол. Трябваше да е забавно, но и тест за това дали човек знае границите си и учтиво отказва или се контролира след много пиене. Очевидно пиенето е важна част от продажбите“, пише той в Reddit.

Нощно интервю, интервю, нощен тест, покани за аплик, пиене, алкохолни напитки, шеф, началник, наеманеЦял екран
Потребител на форум сподели своята история преди 12 години Снимка: Reddit

Много потребители на форума побързаха да споделят мислите си относно този подход към наемането на работа:

„О, човече, бих бил страхотен в това. Много хора са ми казвали: „Ти си най-трезвият пияница, когото съм виждал.“ 

„Да напиете някой друг, без да се напиете вие, е изключително полезно за получаване на по-добра цена или по-голяма поръчка/договор“;

"Това ще бъде лесен тест за мен. Не харесвам вкуса на бирата."

Нощно интервю, интервю, нощен тест, покани за аплик, пиене, алкохолни напитки, шеф, началник, наеманеЦял екран
Някои потребители харесаха тази идея Снимка: Reddit