Три часа продължи срещата в Министерския съвет между премиера Кирил Петков и представители на транспортния бранш. Министър-председателят разговаря с превозвачите, като във фокуса са поставените от тях проблеми и работата, която кабинетът е предприел по разрешаването им. 

„Това, което обявихме, е премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана”. Това заяви премиерът Кирил Петков след среща с представители на превозвачите у нас. ДДС ставката за тях ще бъде 9% за малките превозвачи, допълни той.

На срещата присъстваха освен министър-председателя, финансовият министър, този на регионалното развитие и благоустройството и министърът на транспорта.

„Диалогът беше конструктивен”, подчерта премиерът.

Представителите на превозвачите благодариха на министър-председателя, че е поднесъл извиненията си към тях, а от своя страна те също се извиниха.

Нова среща между превозвачите и Петков

"Днес възстановихме диалога, но протест утре ще има", обявиха от транспортния бранш и се аргументираха, че исканията им към днешна дата не са удовлетворени. Протестът започва утре в 9.00 ч., а превозите утре са преустановени до 17 ч. Премиерът уточни, че протестът ще бъде мирен и няма да затруднява останалите граждани.

Протест на превозвачите ще има! Не сме приближени нито на ГЕРБ, нито на Путин

Протести на превозвачите ще има в цялата страна в сряда.