Една от най-големите пловдивски компании, показа, че една и от най-отговорните за екологията на града и страната. PIMK инвестира още 6 млн. лева в подразделението си „Green transport”, като поръча 30 камиона, които са на метан.   

Новата придобивка на компанията са 30 камиона от най-награждаваната линия за екологичност на Iveco - S-WAY. Камионът постига още по-ниски емисии на прахови частици, азотни оксиди и CO2, посредством специална система за третиране на отработените газове, висока горивна ефективност и множество решения за пестене на гориво. Автономията на камиона също е впечатляваща – 650 км с едно зареждане.  Всички зелени превозни средства ще се движат по шосейната мрежа на България и ще обслужват веригата „Кауфланд”, това означава – по-малко замърсяване на въздуха.

PIMK Green transport залага на природния газ и метана , като едно от най-екологичните и чисти гориво за двигатели с вътрешно горене. Освен че са по-икономични и екологични, камионите съществено намалят и шумовите емисии в централните градски части и по време на нощни курсове.

Пловдивска компания изкара 34 тира от шосетата с един курс на влак от Бургас до Пловдив

Освен шосейната линия PIMK Green transport, от компанията създадоха и PIMK Rail, която оперира на Интермодалния терминал край Пловдив. Истински бум предизвикаха курсовете между Пловдив и Черкезкьой,  като всеки един от тях съдържа 34 вагона и 1400 тона товар в посока. Това на практика изкарва над 200 тира само за седмица от пътищата и граничните пунктове, с което се намалят и вредните емисии.

Отскоро компанията пусна и вътрешен курс между Пловдив и Бургас, което изкарва стотици тирове от шосетата в България.