Най-вълнуващият проект в строителството в Пловдив ще започне и завърши по план. В това се убедени инвеститорите от PIMK Build , които са си поставили амбициозната цел да бъдат пионери в изграждането на новия облик на Пловдив.

Техният най-мащабен проект - "CRYSTAL TOWERS"  е изцяло подсигурен със строителни материали и суровини за следващите две години. Това е изключително важно, предвид несигурната обстановка на пазара поради войната, инфлацията и тежката международната ситуация.


„Кристалният град ще бъде нашата визитка и не можем да оставим изграждането му да се съобразява с форсмажорните обстоятелства на пазара, които постоянно изникват.  Искаме да кажем на нашите клиенти да бъдат спокойни. Имаме достатъчно желязо, арматура и всички отделни материали за завършването както на този проект, така и на останалите ни обекти”, обясни Здравко Тинков от PIMK Build. Освен това независимо от обстоятелствата, цените няма да се вдигат, както и да се променят договорите, които вече са подписани.

„Ако излезе нещо форсмажорно, въпреки че сме подготвени за всичко, то разликата ще бъде изцяло поета от нас”, обясни Тинков.

Припомняме, че PIMK Build  е част от конгломерата ПИМК, в който са свързани компании в различните браншове на строителството. В него е фирмата AST Beton, която разполага с най-модерния бетонов възел в Пловдив. Чрез фирмите в холдинга се добиват и транспортират инертни материали, а също така осигурява пряка жп връзка с Турция, която е един от големите производители и износители на желязо, арматура и други строителни материали.

Съвсем скоро се очаква да де се направи и първата копка на футуристичния жилищен комплекс "CRYSTAL TOWERS" , който ще е без аналог в Пловдив.

Той ще се намира на площ от 65 декара на мястото на бившата Захарна фабрика.  Върху него ще се издигнат  осем 75-метрови кули,  които дават нов смисъл на думите – простор, уют и красота.   Кристалната структура, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се превърне в своеобразен портал към най-стария жив град в Европа. 

От старта на строителството инвеститорите от "PIMK Build"  пускат преференциални цена на комплекса. До 15 юни цената ще бъде от 770 евро на квадратен метър, оттам нататък цените ще се вдигнат от 870 евро/кв.м.

Проектът

Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към миналото на района, в който е била разположена една от най-старите захарни фабрики в България - "Кристал" и концепцията за бъдещето на пространствата в града.

Проектът е дело на пловдивския архитект Веселин Русев, който е избран от инвеститора след проведен конкурс за развитието на легендарната градска зона.  Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във вертикална линия,  оставяйки масово разпространения модел на плътно застрояване в хоризонтална линия.

Всичко това разкрива  невероятната гледка към Марица и тепетата от голяма част от жилищата в комплекса, а същевременно с това да запази големи зелени площи.

Проектът ще бъде реализиран на три етапа, като всички модули са структурирани така, че да осигуряват въздушни и визуални коридори. На последните етажи на  кулите  ще бъдат разположени пентхауси, всеки от който ще бъде 600 квадратни метра и с тераса на покривното пространство. До всеки пентхаус ще стига панорамен асансьор.

Локацията

Освен огромните паркови площи, които ще останат между кулите,  ще има и зелена връзка между два централни булеварда - "България" и "Марица". Локацията на комплексът е ключова – край реката, близо до Гребния канал, както и Централна градска част. След реализацията на проекта на Община Пловдив за нов мост над река Марица, през него ще има пешеходна и веловръзка, като разстоянието до спортния комплекс и парк „Отдих и култура” ще е по-малко от 1 км.

Вертикалната планировка

Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с обществени функции и там ще бъдат разположени ресторанти, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. В зоната на комплекса автомобили няма да бъдат допускани, предвидени са подземни и надземни паркинги. 

Строителството

Първият етап ще бъде финализиран в рамките на 2 години и половина.  Той включва три пунктови жилищни модула, както и прилежащите подземни и наземни паркинги, използваем зелен покрив и необходимите технически съоръжения за обезпечаване на сградите.

Трите модула са с 25, 21 и 17 етажа, като към всеки има един допълнителен пентхаус, като общият брой на жилищата е 675.

Жилищата ще предлагат висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната площ ще бъде съобразена с конкретната локация и етаж.  Сред тях са двустайни, тристайни и петстайни. При първият етап и всеки следващ ще има обезпечено паркиране над 100% на броя на апартаментите. Предвидени са и специални места за електромобили.

Продажбите вече са в ход, като повече информация за "CRYSTAL TOWERS" може да видите в сайта на инвеститора – ТУК.