Щит издигнаха полицаи срещу протестиращите ресторантьори в Пловдив, които по последни полицейски данни са между 2500 и 3000 души, предаде репортер на GlasNews.bg. Полицаи с мотори и автомобили направиха блокада, за да не  допуснат протестиращите на булеварда, които искаха да блокират бул. "Цар Борис Трети Обединител". Те обаче пробиха полицейския кордон и тръгнаха в посока Сточна гара. След хотел Тримонциум отново свиха и се върнаха обратно на Главната.

В момента протестът вече се измести под прозорците на Общината. Чуват се тромби, удари с черпаци, скандирания РАБОТА. Протестиращите се канят да щурмуват Общината.
 
 
Представител на Общината не се появи и няколко души се опитаха да влязат в сградата. Пред погледа на охраняващия полицай те издигнаха плакат "Политически проститутки".
 
В крайна сметка полицията не допусна представители на протестиращите в сградата на Община Пловдив, но до ново напрежение не се стигна. Ричард Алибегов съобщи, че следващата седмица предстои нов голям протест в София.
 
Припомняме, стотици хора от ресторантьорския бранш заляха центъра на Пловдив, за да бранят работата си и хляба си, след като здравният министър Стойчо Качаров обяви новите рестриктивни ковид мерки, с които ограничава работата на заведения в цялата страна, в опит си да озапти четвъртата вълна на коронавируса.

Стотици хора излязоха да бранят хляба си НА ЖИВО

С викове "Оставка" , "Не на мерките" и "Не на дискриманацията" десетки пловдивчани излязоха по улиците, за да заявят, че не приемат ограничителните мерки, наложени от здравния министър Стойчо Кацаров. Не само собственици на заведения и техните персонали, но и собственици на игрални зали и техните служители, доставчици, фирми за търговия с хранителни стоки и напитки, сватбени агенции, детски центрове се включиха в протеста, който наброява повече от 2500 души. Те са категорични, че държавата е абдикирала от задълженията си и ги е оставила на произвола на съдбата. 

"Защо всеки път клубовете и ресторантите ги затварят първи и ги отварят последни? Защо управляващите се правят на слепи и не виждат какво се служва в големите хипермаркети. Там да не би хората да не се заразяват? Кой им е по-важен - чуждите инвеститори или българите? Защото ако това продължава - тук българи няма да останат. В целия свят правителствата като налагат мерки, в същия момент започват да плащат обезщетения. А тук държавата буквално се гаври с нас", заяви управителят на клуб "Бушидо" Лина Кацарова. 

В протеста участват представители на близо 80% от заведенията под тепетата. Това е най-масовият протест от антиправителствените митинги от миналото лято насам. 

Очаквайте подробности!