Анонимен благодетел е дарил 1 млн. лв. на Стопанския факултет на Софийския университет и Сдружението на завършилите факултета (FEBA Alumni). Волята му е през всяка от следващите 10 учебни години да бъдат отпускани стипендии за месечна издръжка на студенти и ученици.

128 г. след дарението на Евлоги Георгиев Софийският университет има нов благодетел, който даде 1 млн. лв. за стипендии на студентите от Стопанския факултет. Дарението е направено малко преди Коледа, но едва сега се дава гласност, защото преди дни финално е решено как да бъдат разпределени парите. Той иска да остане анонимен и единственото, което се знае за него, е, че е един от първите възпитаници на Стопанския факултет и е финансист. По негова воля парите ще са за стипендии на студенти и ученици през следващите 10 г.

А сред дарителите на СУ през годините освен бизнесмени има и политици, “Достойни българи” и двама премиери, както и министър на образованието.

Най-щедри са били бившите възпитаници на Юридическия факултет

С помощта на дарения през 2015 г. беше ремонтирана 272-а аудитория. Тя е най-голямата университетска зала у нас. Помни студентски стачки и окупации, именно оттам недоволните от различни несправедливости в държавата млади хора държат да им се чува думата, съобщава 24 часа.

Залата заблестя със средства, дарени от повече от 100 бивши възпитаници на факултета, с помощта на фондация “Америка за България”, като само тя дари 1,2 млн. лв. С по 40 хил. лв. тогава помагат Висшият адвокатски съвет и Тодор Батков. Бившият служебен премиер и ексшеф на парламента проф. Огнян Герджиков се е включил с 10  хил. лева.

“Достойните българи” Софка и Желю Желеви даряват 80 хил. лв. от държавното обезщетение за смъртта на дъщеря им Валерия. Тя загина във влаковия пожар на гара Червен бряг. С парите е купена апаратура за лабораториите за катедрите по аналитична химия, физикохимия и обща и неорганична химия.

95 хил. лв. пък дарява проф. д-р Симеон Стоянов. С тях са създадени две нови лаборатории за специалност “Фармация”.