Google планира инвестиции в размер на 7 млрд. евро в недвижими имоти в Съединените щати през 2021 г., съобщава CNBC.

Средствата ще бъдат използвани основно за придобиване на нови офис площи и центрове за данни в 19 щата. С тях компанията смята да отвори 10 000 нови работни места.

Над 1 милиард от общите инвестиции тази година ще бъдат насочени към Калифорния.

  "Да се събираме и да си говорим на живо, да изграждаме общности - това е в центъра на корпоративната култура на Google. Тя ще продължи да бъде важна част от нашето бъдеще, затова ние планираме мащабни инвестиции в офиси в цялата страната.

Включително и в нашия дом в Калифорния, където тази година ще инвестираме над 1 милиард долара", заяви изпълнителният директор на компанията Сундар Пичай.

Alphabet - компанията майка на Google, миналата година замрази инвестициите си в недвижими имоти на фона на пандемията от COVID-19, която доведе до първия годишен спад на приходите за Google през второто тримесечие на 2020 г.

Планираната експанзия на центровете за данни обаче е наложителна заради разширяването на бизнеса с облачни технологии. Изпълнителният директор на Google Cloud Томас Куриан заяви пред акционерите на компанията, че основната цел е увеличаването на рентабилността на ръководеното от него поделение.

Google възнамерява да върне своите служители в офисите през есента на тази година, съобщава Профит. Първоначално се очаква те да преминат към присъствена форма на работа по три дни седмично от септември.

Google планира да наеме хиляди нови служители в централите си в Атланта, Вашингтон, Чикаго и Ню Йорк, както и да отвори нови офиси в Сиатъл, Хюстън и Мисисипи. 

TRAFFIC PROPERTIES е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в сферата на охранителната дейност, комуникациите, транспорт, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при покупко-продажби на имоти, отдаване под наем, строителство, консултантски услуги, пазарни анализи и други услуги, свързани с имотния сектор. Наред с това компанията предлага съдействие при отпускане на кредити, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк. TRAFFIC PROPERTIES предлага актуални оферти и разполага с голяма база данни от имоти и купувачи, както и подробна информация и снимки от всички оферти. Агенцията осигурява и всички услуги, необходими на клиента: проект за интериорни решения, изпълнение на довършителните дейности, домоуправа и менажиране на имота, ако е закупен с инвестиционна цел. Подробна информация и консултации можете да получите на тел. 0876797979.