Звездата на Ботев Тодор Неделев остава в Коматево и през пролетта. Самият той е изразил желание да продължи да носи жълто-черната фланелка. Не е тайна, че сериозен интерес към крилото има от страна на ЦСКА-София и „Лудогорец“. Неделев е категоричен, че предпочита да осъществи трансфер в силен клуб в чужбина. За момента такива оферти липсват и по всяка вероятност той ще изчака трансферния прозорец през лятото.

„България Днес“ твърди, че „Ботев“ е склонен да се раздели с голямата си звезда срещу сумата от 2 милиона евро (4 милиона лева). Такава цена е фиксирана срещу името на българина и в престижния мениджърски сайт transfermarkt.com. Припомняме, че през 2013 година Неделев бе купен от елитния германски „Майнц 05″ за сумата от 3 милиона евро. Тошко обаче не успя да се наложи в Бундеслигата и цената му рязко се срина.

„При всички положения за „Ботев“ е добре, че Неделев ще остане в отбора и през пролетта. Той е доказал своята класа. До голяма степен обликът на тима се дължи на него. Дано да бъде достатъчно мотивиран и през втория полусезон“, коментира пред „България Днес“ легендата на „канарчетата“ Марин Бакалов. Той е рекордьор по изиграни мачове в „А“ група – 454, в които отбелязва 69 гола.

„Неделев е закърмен с идеята „Ботев“ още от най-ранна възраст. Познавам го от малък, когато пристигна на базата на клуба. Силно е привързан и отдаден на „Ботев“. Той вече се намира в зряла футболна възраст, притежава опит утвърди се в националния отбор. Дано трансферът, за който мечтае, да му се получи. А така и клубът ще прибере добра финансова компенсация“, добави Марин Бакалов. 56-годишната легенда е ставал шампион на България с ЦСКА, а сега ЦСКА-София силно желае Неделев в редиците си.

„Дали Тошко може да премине в друг български клуб като ЦСКА или „Лудогорец“, това си е негов избор. Не мисля, че ще се чувства комфортно там. Неговият талант е много по-висок и тепърва ще го развива. Хубаво е да направи силни мачове в европейските турнири. Там нивото е различно“, казва бронзовият медалист и носител на купата на страната с „Ботев“.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.