Абсурд! Софиянец отмъкна Форда на бургазлия, покара го из жк "Меден рудник" и се озова в ареста

Возилото било със свалени номера, а крадецът - с отнета книжка


По-малко от час след като колата е открита паркираа на ул. „Бачо Киро“ крадецът е открит



Пишман автоджамбаз отмъкна изоставения Форд Фокус на бургазлия от жк „Меден рудник“, покара го малко из комплекса и го заряза на съседна улица. Случаят е куриозен, тъй като действието се разиграва рано сутринта, когато собственикът на американското возило, което било без номера, подал сигнал в Четвърто РУП за кражбата. Полицаите бързо мобилизирали екипите си и в рамките на по-малко от час намерили колата изоставена на ул. „Бачо Киро“ в комплекса.

Само минути по-късно бил намерен и самият пишман автоджамбаз, който не дал адекватни обяснения защо е взел колата. Той е 34-годишен, роден в София и с криминално минало, като полицаите констатирали, че е с отнета шофьорска книжка.

По случая е образувано бързо полицейско производство. Флагман.БГ припомня, че от началото на 2019 г. изглежда се наблюдава някаква тенденция на повишаване на кражбите на движимо имущество. Почти всеки ден в полицейската хроника има случаи на откраднат автомобил, но засега добро впечатление прави фактът, повечето от тях биват бързо разкрити от полицията.

В категории: Крими