Бандата тийнейджъри, потрошила заведения в жк. „Славейков”, се насочила и към „Лазур” - обрала бързо хранене и книжарница

Серията набези на децата става все по-голяма


В книжарницата не успели да влязат, включила се СОТ-системата
Криминалната група тинейджъри, които изпотрошиха и обраха редица заведения в бургаския жк. „Славейков” са нанесли немалко материални щети, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

В рамките на 1 месец тримата младежи извършили серия от набези. Освен случаите, които вече ви разказахме, от полицията почват още две престъпления на бандата, която действала с още двама 14-годишни тийнейджъри.

Непълнолетни анархисти: Трима бургаски тийнейджъри трошат и крадат наред в жк „Славейков”

На 13.01.т.г., ден преди да проникнат в сладкарницата на блок 70 в бургаския жк. „Славейков”, малките бандити се насочили към обекти в жк. „Лазур”.

Същият ден начупили стъклата на  павилион за бързо хранене, намиращ се на кръстовището между улиците „Копривщица” и „Перущица”, откъдето откраднали монетник с парична сума. На следващият ден 14 януари на прицела на петимата младежи била книжарница, разположена на ул. „Карлово”. Начупили стъклата, но не успели да проникнат в нея, тъй като обекта бил с монтирана сигнално-охранителна техника/ СОТ/.

Все още не са ясни причините, поради които тийнейджърите, които нямат криминално минало, са започнали с престъпната серия. След себе си обаче са оставили голямо разрушение и парични загуби.
Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на младежите продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

В категории: Крими