Бомба на Конгреса на БСП: Йончева ще разкрива корупция в правителството „Борисов 3” и заличаване на следи

Разследването се пазело в тайна, то ще бъде огласено в новата телевизия на БСП, обяви пред Конгреса Корнелия Нинова


Лидерът Корнелия Нинова поиска висшият партиен форум да излезе с декларация в подкрепа на обвинената в пране на пари журналистка и депутатка


Депутатката Елена Йончева се превърна в основна тема и на заседанието на Конгреса на БСП днес. Преди дни срещу нея бе повдигнато обвинение за пране на пари, което се оспорва от партийците й, които атакуваха прокуратурата, че действа в услуга на властта и на премиера Бойко Борисов.

В политическия си доклад пред Конгреса днес председателят на БСП Корнелия Нинова обясни, че Йончева е обект на „политически процес” заради разследванията й срещу корупцията, свързани с „кумгейт”, оградата по границата и др., както и „защото си позволи да започне проверка – вярна ли е информацията, че премиерът на България има къща в Испания, в Барселона; защото си позволи да го осъди за лъжа”.

Нинова обяви, че предлага Конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева, което предизвика аплодисментите на залата в НДК, където се провежда заседанието.

След това лидерката на БСП анонсира „бомба”: „Бих искала, по нейно пълномощие (на Йончева – б.а), днес да информирам вас, а и обществото за нещо, което до вчера знаехме не повече от трима-четирима души. Последния месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на „Българска свободна телевизия”. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. И там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, защото там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи.”

Това била още една причина Елена Йончева да има нужда от подкрепата на партията.
„Защото тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. И защото това не е декларация просто в защита на частния случай „Елена Йончева”. Това е битка за държавността. Това е битка срещу корупцията”, добави Корнелия Нинова.

Самата Йончева днес не бе забелязана сред гостите на Конгреса. Тя не е член на партията и е депутат от т.нар. гражданска квота на „БСП за България”.

В категории: Политика