Борисов към елита на ГЕРБ: Що си мълчите, като говорят? Варна не може да я сравниш с Бургас заради липсата на „Хемус”

Според лидера на ГЕРБ главна причина за срива на доверието в партията е, че не се отговаря на критиките на БСП





Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди елита на партията, че вървят надолу и че опозицията в лицето на БСП ги настига. Това стана на Национална предизборна среща в НДК, на която според анонса на събитието присъстваха близо 2000 души - народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

Основна линия в 40-минутната реч на Борисов бе, че не се защитават от атаките на БСП и именно това е главна причина доверието в най-голямата партия да се срива.

Онзи ден говорят за „Хемус” нашите опоненти. Ми трябваше от Варна, Търговище, Шумен и Разград, включително, Търново, Севлиево, Габрово да има протести! Те искат да не ви правиме „Хемус”! Вие си мълчите, като за санирането, като за всичко останало. Що си мълчите? Не ви е важно ли? Нашите структури защо не излязоха, всеки един град едновременно и да ка’ат „чакайте, бе, изби се народът по тоя път”? Варна не мое да сравниш с Бургас именно заради липсата на „Хемус”. Инвеститори не искат да отиват, защото им е далече, няма път, трябва да пътува шест часа. Същото оттам нагоре – Добрич, Генерал Тошево, изключително важни градове. К’во лошо искаме да направим? То ако е било лесно, Тодор Живков да ги е направил, БСП да са го направили, ДПС да са го направили, Костов да го е направил, ако е било важно... ако е било лесно – те са знаели, че е важно”, коментира Бойко Борисов.

Очаквайте подробности

В категории: Политика