Бургазлии ревнаха: Потънахме в прах, не можем да прострем заради ремонта на хотел „България“ (СНИМКИ)

От ул. „Митрополит Симеон“ ежедневно излиза цялата тежка техника, която отстранява отпадъците от стоителните дейности


Тънък бял слой покрива всички сгради, первази, знаци и автомобили на ул. „Митрополит Симеон“



Бургазлии, живеещи непосредствено до Арменската църква в Бургас на ул. „Митрополит Симеон“ и ул. „Михаил Лермонтов“ скочиха срещу сериозното запрашаване в района, предизвикано от ремонта на Интерхотел„България“. 

„Не можем да прострем дрехите си и честно казано вече загубихме желание да чистим. Всеки ден е едно и също – прах, прах и още прах, които очевидно идват от ремонта на хотела. Явно не са взети мерки за опазването на чистотата около нас. Въздухът е замърсен. Виждали сме как хората, които минават по ул. „Митрополит Симеон“, която е край южната страна на хотела, използват подръчни средства, за да се пазят от праховите частици. Трябва нещо да се промени, защото вече от 2 месеца сме подложени на това“, коментира нашият читател Николай Петров, който ни алармира.





Проверка на Флагман.БГ установи, че в действителност районът особено около южната част на хотела, откъдето минава маршрута на тежките машини, които изнасят ненужните отпадъци, е изключително запрашен. Тънък бял слой покрива всички стени, автомобили и дори пътни знаци на улицата, а във въздухът наистина се характерният мирис на натрошени строителни материали.



Дали е възможно да бъдат взети мерки за обезопасяването на обекта? Това се питат всички живеещи в района, които са изпаднали по неволя в неприятната ситуация и вече близо 2 месеца страдат.

В категории: Бургас