Димитър Николов: Alea iacta est, начело с нашия успешен премиер и със скоростта на F-16 Block – до нова победа!

"Предстоящите избори са изключително важни не само за България, но и за регионите на България, за местната власт, за Европа"


Кметът на Бургас и зам.-председател на партията надъхва актива в НДК


Със скоростта на F-16 Block - до нова победа! С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов надъха елита на партията в зала 3 на НДК в София. Там се провежда Национална предизборна среща във връзка с предстоящия през май вот за Европейски парламент.

„За никого не е тайна, че предстоящите избори са изключително важни не само за България, но и за регионите на България, за местната власт, за Европа. Аз съм убеден, че ние ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа евродепутати”, обяви Димитър Николов.

Той добави, че ще дадат подкрепата си и за Европейската народна партия и за кандидата им за председател на Европейската комисия Манфред Вебер.
Девизът „Европа в нашия дом” е изключително подходящ за българските общини и региони”, защото има стотици причини да показваме какво е свършено през изминалите години”, каза още Николов.
Той визираше анонса на форума днес - да бъде представена официално инициатива за провеждане на серия от граждански диалози в цялата страна под мотото „Европа в нашия дом“.

„Стотици и хиляди училища и детски градини бяха изцяло санирани, оборудвани, голяма част от тях наново изградени. Стотици социални домове за хора в риск бяха санирани и подготвени, за да се създаде комфорт и уют за техните обитатели. Стотици и хиляди километри канализация, водопроводи и пречиствателни станции помогнаха в България екологията да бъде водеща. Сега тепърва предстоят и мащабни проекти по чистотата на въздуха. Десетки километри пешеходни пространства, зелени паркове, спортни центрове бяха изградени. За никого от нас в местната власт няма да е трудно - просто трябва да излезе навън, в своя квартал, в своето населено място и да показва”, коментира Димитър Николов.

В този смисъл в ГЕРБ имали късмет пред опонентите – „защото вместо да генерираме фалшиви новини, ние просто трябва да показваме на нашите избиратели и съграждани”.

„Alea iacta est – жребият е хвърлен, е казал Гай Юлий Цезар на брега на река Рубикон, повеждайки своите войници към успешна победа. Жребият е хвърлен за всички нас, скъпи мои приятели, начело с нашия успешен премиер, със скоростта на F-16 Block - до нова победа. Благодаря ви”, завърши зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас.

Преди него речи имаха еврокомисарят Мария Габриел и кметът на София Йорданка Фандъкова, която също е зам.-председател на партията.

В категории: Бургас , Политика