Димитър Николов поиска финансова проверка на ПФСК „Черноморец“ АД

Градоначалникът зове за намеса от страна на АДФИ, разглеждат предложението му във вторник


Ключов ход на кмета за спиране на процедурата по несъстоятелност

В ПСФК "Черноморец Бургас" да влезе инспектор от Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), предлага кметът на Бургас Димитър Николов. Той вече е внесъл извънредна докладна записка в местния парламент, с която настоява да се извърши пълна проверка на смесеното дружество. Това е решаващ ход, защото се очаква да спре евентуалното обявяване в несъстоятелност на ПСФК-то и последвалото препродаване на имотите.

„Правехем опити да спасим стадион „Черноморец“ и финансирахме клуба. В тази връзка се избираха и временни комисии, които водеха преговори с представители на другия акционер „Петрол Холдинг“ АД. Комисиите, създадени да проучат състоянието на дружеството и да проведат преговори с упълномощените представители на акционери и кредитори, не успяха да постигнат резултат, тъй като не им бе предоставяна достатъчно информация“, коментира в докладната си Николов.

Кметът уточнава, че такава проверка е предвидена в Закона за държавната финансова инспекция, защото става въпрос за търговско дружество с блокираща квота държавно или общинско участие в капитала.
 


В категории: Спорт