Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас

Признанието идва от кмета на Бургас Димитър Николов и е по повод 70-годишния й юбилей


Почетният диплом е и по повод 70-годишнината на актрисата, една от най-ярките личности на
Бургаския театър


Актрисата от Бургаския театър Димитрина Тенева ще бъде сред почетните гости на официалната церемония „Личност на годината”, която ще се състои на 18 януари, петък в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Започна гласуването онлайн за Личност на годината 2018, вижте как да подкрепите своя фаворит

Тя ще бъде удостоена с почетен диплом от кмета на Община Бургас Димитър Николов – за цялостен принос в развитието на културата и популяризирането на драматичното театрално изкуство в Бургас. Отличието е и по повод 70-годишния юбилей на актрисата.

Тя е родена на 14 декември 1948 г. в Бургас. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което се завръща в родния град и е в трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска” от 1971 г., което означава вярност близо половин век.

Димитрина Тенева с право може да бъде наречена Стожерът на Театъра. Присъствието й в града е забележимо, тя я е сред най-ярките ни личности - респектира с достолепие, талант и най-вече с безкрайната си доброта и човеколюбие. Изиграла е стотици роли в театъра и киното.

На официалната церемония м.г. с почетен диплом на областния управител Вълчо Чолаков бе удостоен проф. Иван Карайотов – за цялостен принос към археологията и жителите на Бургас, чрез който развенча мита, че градът няма древна история и обосновава приемствеността в историческото му развитие през последните осем века. Проф.Карайотов ни напусна на 31 януари 2018 г. , на 77-годишна възраст.

Очаквайте след малко откровената и неразказвана досега биография на Димитрина Тенева – от кого поиска прошка тя, колко любови е имала и дали някога изобщо се е чувствала обичана, кое я прави щастлива днес и какво мисли за своите колеги, някои от които вече са в отвъдното.

В категории: Бургас