Днес НФСБ събра признателните българи в храм „Св. Георги Победоносец” в „Кумлука”

Отец Радослав благослови родолюбивите и самопожертвователни българи


В православната църква бе отслужена празнична литургия, след което патриотите се отправиха към Войнишкия паметник в центъра на града

В сърцето на ромския квартал Кумлука в 09:30 часа днес започна света литургия в православния български храм „Свети Георги Победоносец”. Сред миряните са зам.-председателят на партия НФСБ Валентин Касабов и десетки последователи на патриотичната идея, запалена преди повече от 2 десетилетия от основателя на НФСБ и собственик на родолюбивата телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Днес неговите сподвижници са и част от евролистата, за която самият той пое отговорност и поведе. В лоното на църквата след 4-ия номиниран за Европейския парламент – Валентин Касабов, бяха Ивайло Вагенщайн – най-яркото лице на НФСБ в община Бургас, Динко Димитров – 10-и в листата, бизнесмен, член на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на горива. Димитров застана сред патриотите, след като сдружението на този бранш получи безпрекословната подкрепа на Валери Симеонов, докато той бе вицепремиер – в борбата им срещу монопола. На първия ред, до песнопойците на църквата застана и Димитър Канариев – икономист, председател на УС на „Българско Черноморие” – организацията, която реално защитава интересите на бизнеса в туризма, балансирайки ги с екологията. Канариев се включи в евролистата на 12-то място – в знак на солидарност към каузата на Валери Симеонов по пътя на НФСБ за Евро парламента.

Пред храма

Сред родолюбивите бе забелязана и Марияна Лефтерова – секретар на Контролната комисия на НФСБ и 13-та в листата. До нея бе Йордан Иваново- филолог, управител на туристически комплекс – коалиционен партньор от СЕК в настоящия евровот.

На въпрос на Флагман.бг, минути преди да влязат за празничната служба в църквата, защо точно в този квартал Валери Симеонов направи своето най-голямо дарение, за да издигне църква, Валентин Касабов каза следното:

Погледнете на 200 метра зад оградата на православния храм – още стои бетонната конструкция на джамия, финансирана с неясни ислямистки капитали отвън. Ако не беше Валери Симеонов, телевизия СКАТ и много наши съидейници, които се включиха като подкрепа, още през 2008 г. в този квартал щеше да се издигне минаре, да се чува мюезинът, а джамията вътре щеше да е изпълнена с десетки последователи на исляма. Успяхме с градежа на църквата „Свети Георги Победоносец” да върнем част от ромите към християнството и да спрем тяхната поголовна турцизация в един труден за България период между 2001 и 2009 година – при управлението на левите продажници”.

Валентин Касабов сочи към недостроената джамия от двора на църквата

В 10 часа Валентин Касабов и колегата му от парламента Христиан Митев, и областният лидер на НФСБ Иван Кузманов поведоха членовете и симпатизантите към центъра на града, за да поклонят пред подвига на българските воини. Те поднесоха венци и цветя на Войнишкия паметник пред Военния гарнизонен клуб на бул. „Христо Ботев”.

Пред Войнишкия паметник в центъра на Бургас