Достъпен ли е плажът "Аркутино"? Вижте какво установи проверката на Флагман.бг

Проверка на Флагман.бг установи, че вратата към плажа е отворена и не е ограничаван достъпът


Взети са необходимите мерки за достъпна среда до него безпрепятствено за всеки гражданин, установи наша проверка

Достъпът до плажа Аркутино е отворен и всеки, който желае, може спокойно да стигне до пясъчната ивица, установи проверка на Флагман.Бг. след изказване на депутата на БСП Николай Тишев.

Концесионерът на забележително красивата ивица Аркутино е дружество на Главболгарстрой . Очевидно са взети необходимите мерки за достъпна среда до него безпрепятствено за всеки гражданин. Преди време пред медиите от дружеството обясниха, че терените от заключения портал до началото на плажната ивица, която стопанисва, са частна собственост .

Наш екип на място видя, че концесионерът се е погрижил дори и за временни пътеки по който всеки гражданин да може да стигне до плажната ивица включително през частните терени посредством дървени пътеки.

Вратата към плажа е отворена и достъпън изобщо не е ограничен

Със случая бе запознат и кмета на Приморско Димитър Германов, който каза, че в "случай, че някой блокира неоснователно достъп до плажна ивица на територията на община Приморско ще бъдат предприети всички действия които закона му позволяват". Припомняме че съгласно чл. 4 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие „Гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове”.

Николай Тишев: Заключените врати на "Аркутино" са демонстрация на погазването на закона

Безспорно Аркутино е един от най-красивите плажове по южното ни Черноморие. Див и толкова просторен, той е блато-лагуна и защитена природна територия. В далечината, посетителите се вдъхновяват от гледката на гъста гора и един от петте острова в Черно море – Змийският остров. Самата ивица е просторна и сякаш безкрайно дълга.

От рекламите на плажа се вижда че се предлагат места с разположени платени чадъри, но и възможност за поставяне на собствени. ,,Водата е чиста, но често има вълнение", разказват посетители. В близост до плажа има заведения, от където да могат да се закупят храна и напитки.

Концесионерът е поставил дървени екопътеки, за да се стига безпрепятствено до водата

 




В категории: Приморско