Доц. Милен Михов: България е обрасла от НПО-та, които не работят за обществото

Депутатът спори с Лиляна Ковачева дали Каракачанов е виновен за „незаконното“ разрушаване на незаконни къщи в ромските махали


Резултатът от налетите милиони в тях заради десетилетието на ромското включване го виждаме, каза той



България е обрасла от неправителствени организации, които не работят за обществото. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от Обединени патриоти доц. Милен Михов.

„Тези НПО-та защитават политически и по-често корпоративни интереси. Те работят не в полза на обществото, а за някакви частни интереси. Преди 10 години имаше десетилетие на ромското включване. Резултатът от този десетилетен процес, при който бяха налети милиони в НПО-тата, го виждаме днес“, заяви доцентът.

„Очевидно е, че Комисията за защита от дискриминация има връзка с неправителствени организации. Те са като скачени съдове и оправдават своето съществуване“, добави той.

Организаторът на протест срещу Красимир Каракачанов Лиляна Ковачева пък каза, че тя е подала жалбата в Комисията за защита от дискриминация срещу вицепремиера и разкри, че е държавен служител. Работя в Центъра за интегриране на деца и ученици от етническите малцинства към Министерството на образованието, уточни Ковачева.

За мен не е от значение дали съм циганка или ромка. Лошото е, че ни нарече нагли и хвърли обвинение върху цялата общност“, сподели тя.

„Когато един човек е прав, не бива да се извинява. Това, което каза Каракачанов, сме го чували на улицата, в трамвая. Какво трябваше да каже военният министър на войниците след бруталния побой на командос – че няма нищо страшно и това е битов инцидент ли?“, попита пък доц. Михов.

Ковачева обаче му отговори с въпрос: „Оправдавате ли това, че Каракачанов остави 400 души на улицата и незаконно бута къщите им?“.

„Незаконно разрушаване на незаконни къщи ли? Тези постройки бяха опразнени“, уточни депутатът.

„Вчера ли се събудиха за тези къщи, които са от 50 години незаконни? Каракачанов трябва да подаде оставка, защото подстрекава към етническо напрежение и нарушава законите“, кресна Ковачева.

Тя сподели, че ведомството, в което работи, разпределя 1 млн. лева от държавния бюджет, но не отговори на въпроса колко ромчета е успяла да върне и да задържи в класната стая.

В категории: Политика