Драгомир Стойнев в Бургас: ГЕРБ ще е първа на евровота заради платените чиновници

Драгомир Стойнев говори пред актива в Бургас


БСП подготвя стратегия  за и трети вот тази година – извънреден


БСП обяви курс на мобилизация в Бургаска област за предстоящите евроизбори. На разширена среща с актива от цялата област в Бургас зам.председателят на ПГ на БСП  Драгомир Стойнев обяви, че след евроизборите и местните ибори наесен, може да възникне ситуация за извънредни парламентарни избори.

„Напролет вотът не е интересен за нас и привържениците ни, защото това е сблъсък на твърдите ядра, но имайте предвид, че ГЕРБ разчита най-вече на платената администрация, за да спечели, а ние нямаме сили да я преборим. Затова работете за привличане на хора от периферията, симпатизанти, отворете листите за популярни личности – особено за местните избори”, призова зам.председателят на партията и даде разяснения как да се преборят чиновниците от общинските и държавни администрации, които с целите им семейства осигуряват сериозна преднина на управляващата повсеместно ГЕРБ.


На тази маса могат да бъдат разпознати старите и най-твърди лидери на Столетницата в Бургас – Петър Петров, Радостин Димитров, Прокоп Паскалев, Любен Чардаков и други

Стойнев недвусмислено припомни на присъстващите, че е вторият по значимост и ранг след Корнелия Нинова. Самата лидерка отдавна не е идвала в БСП-Бургас, тъй като има неприятни спомени и все още очаква извинение, затова че не бе одобрена тук за водач на листата преди повече от десет години.

Стойнев бе приет от актива радушно, местните социалисти дълго ръкопляскаха на надъхващата му реч за евроизборите. Той цитира Цветан Цветанов за условията, при които ГЕРБ ще издигне настоящи свои кметове за следващ мандат. Това при ГЕРБ ще стане, след като се види по места кой кмет колко гласа е осигурил за европарламента. Затова, смята той, не бива да се подценява работата през април и май.

На предстоящия конгрес ще се обсъди каква Европа иска БСП, след което ще започнат конференции за издигане на кандидатури за евровота.

В края на срещата областният лидер Стойко Танков, общинският лидер Живко Господинов, депутатите на БСП Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, поканиха актива и журналистите на празничен коктейл послучай новата година.

В категории: Политика