Екоакция в Бургас! Засадиха 15 фиданки в Морската градина

В рамките на Седмицата на гората са предвидени и други мероприятия


Тази година ще засадим 15 фиданки от вида Атласки кедър, заяви директорът на РДГ-Бургас инж. Станимир Божанов

Седмицата на гората стартира в Бургас с акция по  засаждането на дървета в Морската градина. Инициативата е съвместна между Регионалната дирекция по горите и Община Бургас.

 „Традиционно в седмицата на гората извършваме залесяване с фиданки в Морската градина. Тази година ще засадим 15 фиданки от вида Атласки кедър. Това е иглолистен дървесен вид, който все повече се предпочита за залесяване на парковете на населените места и урбанизираните територии. Дървесните видове са осигурени от разсадника в с. Порой. Благодаря на Община Бургас, които ни помогнаха да се случи това мероприятие днес в  парка”, заяви директорът на РДГ-Бургас инж. Станимир Божанов.

 

Директорът на РДГ-Бургас инж. Станимир Божанов

 

Първата фиданка бе засадена от зам.–кметът Чанка Коралска

В рамките на Седмицата на гората са предвидени и други мероприятия. Утре ще бъде почистена екопътека в Странджа, в петък ще се състои традиционна среща с лесовъдите ветерани.

Тази година седмицата на гората бе открита на 1 април в Благоевград. По време на официалното откриване се връчват наградите за най-заслужили лесовъд и горски инспектор. За трета поредна година РДГ-Бургас спечели приз, носител на 3-то място е горски инспектор Огнян Петков. „Това е висока оценка за работата на всички служители, които извършват контрол върху горските територии”, инж. Божанов.

За трета поредна година РДГ-Бургас спечели приз, носител на 3-то място е горски инспектор Огнян Петков

 

 

 

 

 

 


В категории: Бургас