Ето как се промени Поморие за една година, история в снимки

Градът бе домакин на форума за споделяне на добри практики на общините


Санирани бяха жилищни сгради и училища, отвори врати ново крило към детската градина





Изтеклата 2018 година безспорно е една от най-добрите за община Поморие. Подобрена е инфраструктурата и сигурността както в града, така и в съставните му селища.

Не случайно Община Поморие получи наградата за „Видеонаблюдение и сигурност 2018” по време на  традиционните годишни награди „Кмет на годината”.
Припомняме, че Общината със собствени средства изгради система от камери за видеонаблюдение, които да подпомагат Полицията, във връзка с осигуряване спокойствието на жителите и гостите на града. 48 камери са разположени в 24 ключови точки на територията на Поморие и на кръстовището на гр. Ахелой.





Благодарение на активността на жителите на Поморие, голяма част от жилищните блокове в града са санирани по ОП „Региони в растеж” през изтеклата 2018г. Сред последните са блоковете 11, 17, 30 в кв. „Свобода” и 14, 16 и 18 в кв. „Свети Георги” в Новия град. Санирани бяха и малки жилищни кооперации по улиците  „Солна” , „Добрич” и бул. „Яворов” в централната част на града.







Мерки за енергийна ефективност са внедрени в сградите на няколко ключови институции в Поморие, сред които РУП-Поморие, Пожарната и Община Поморие.
Сред сградите с повишена енергийна ефективност са и Историческия музей и СУ „Иван Вазов” (Малкото училище). На територията на Малкото училище бе изцяло обновен старият и нефункционален физкултурен салон, изградени са нови спортни площадки и кътове за забавление на най-малките деца.





Изцяло ново крило отвори врати към ДГ „Детелина” през изтеклата година. Средствата бяха отпуснати от специален фонд към посолството на САЩ в Българя. Лентичката на новата сграда прерязах кметът на града Иван Алексиев и посланикът на САЩ в България Ерик Рубин.

Община Поморие бе домакин на форума за споделяне на добри практики на общините. В него взеха участие над 120 представители на общински администрации, регионални сдружения, МРРБ и КРИБ.