ГЕРБ-Бургас лансира Ивелина Василева за евродепутат




Бургаският депутат Ивелина Василева може да е в листата на ГЕРБ на предстоящите европейски избори през май. Областният координатор на партията в областта и народен представител Димитър Бойчев заяви пред журналисти, че се надява да има бургаско представителство на вота, а според него най-подходящият кандидат е Ивелина Василева.

„Аз бих предложил г-жа Ивелина Василева, тя е достойна кандидатура. Още повече, че темата с околната среда, замърсяването на въздуха и на водите е доста актуална и за Европа. Тя е доказан специалист в тази област“, заяви Бойчев.

Ивелина Василева е едно от най-активните лица на ГЕРБ не само в Бургас и региона, но и в национален план.. Заместник-кмет е на Бургас през 2007 година. Тя е в основата на първите спечелени европроекти. По-късно става част от екипа на Нона Караджова в МОСВ, през 2013 година бе водач на листата на ГЕРБ във втори МИР. А от 2014 година до 2017 г. е министър на околната среда и водите.
В момента Василева е председател на Комисията по околна среда и води. Тя е диалогична, отлично владее няколко езика. Името й многократно бе спрягано за евентуален кандидат кмет на Бургас, ако Димитър Николов се откаже.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

В категории: Политика