Хакери откраднаха парите на дама, парализирана след катастрофа край „Меден рудник“

2600 лева са откраднали хакери от банковата сметка на Ивелина Димитрова, която е парализирана след катастрофа в Бургас


Ивелина Димитрова, която е с травма на нервите и гръбначния мозък, събирала парите за лечение и рехабилитация с надеждата да проходи

Хакери източиха банковата сметка на жена в инвалидна количка и откраднаха 2600 лв. Преди ден Ивелина Димитрова от русенското село Тръстеник разбрала, че в едната от сметките й са останали стотинки.
Пред камерата на Нова телевизия тя разказа как на 23-ти април влязла в e-mail-a си и видяла съобщение за достигнат лимита. 

Добри хора, помогнете! Ива от 10 години е прикована в инвалидна количка, нужни са й още 27 хил.лв., за да проходи

„Информираха ме, че не мога да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени”, каза в интервю за „Здравей, България” Ивелина. 
Тя събирала парите за лечение и рехабилитация с надеждата да проходи. 
Младата дама изработва гривни и така успяла да събере парите, които обаче й били откраднати.
Ивелина е прикована в инвалидна количка след катастрофа край бургаския жилищен комплекс „Меден рудник“. 
Преди пътният инцидент тя е бил енергична. Животът й бил динамичен, както на повечето тийнейджъри. Обичала е да се забавлява с приятелите си, да танцува, да пише... Обичала е много да рисува, защото това й е доставяло удоволствие и успокоение. Мечтата й е била, след като завърши, да замине за Париж и да учи за моден дизайнер. Сега Ива мечтае да проходи отново.
Другата й страст е била да се занимава с танци, обичала е да танцува, с няколко приятелки имали идеята да си открият малка зала и всяка от всяка да се учи на нещо ново... "Макар и прикована за количката, все още обичам танците, когато слушам някоя песен, която ми навява спомени, затварям очи и пред мен се появявам аз...виждам се как танцувам, не тялото ми, а душата ми танцува. Като безброй пеперуди всяка една част от тялото ми се движи, с думи е трудно да го опиша“, каза наскоро пред репортер на Флагман.БГ Ивелина.

Добри хора, помогнете на Ивелина да се избави от 10-годишната агония
След инцидента тя претърпява редица тежки и сложни интервенции, много болка, но не губи вярата и своя борбен дух. Остава без баща и към момента живее с майка си, която е неин асистент и е единствената й опора. Диагнозата е травма на нервите и гръбначния мозък на ниво шия, долна параплегия.
Ивелина е в пълна неподвижност от гърдите надолу, ежедневието и е трудно и самотно, приятелите, с които е общувала до преди години, отдавна са поели по различни пътища.
Лекарите в Клиника AIMIS (Американски институт за гръбначна хирургия) в Кипър дават надежда, че ще се възстанови, ако бъде оперирана. За операцията са нужни 65 000 евро.
Тя каза пред камерата на Нова телевизия, че веднага след кражбата е позвънила в клона на банката, който я обслужва. „По телефона ме пренасочиха към софийски номер. От клона в София ми предложиха да блокирам картата. Аз се съгласих. Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОБ, за да сигнализирам за кибератака“, добавя младата дама.
Според онлайн банкирането сумата е изтеглена от чужбина, като всяка транзакция е от различен адрес. Тя допълни, че от банката са й гарантирали, че ще възстановят сумата, която е изтеглена от банкирането.


В категории: Крими