Исторически момент за Бургас! Ето го най-модерния Медицински факултет в България

Преди минути кметът Димитър Николов и ректорът проф. Магдалена Миткова представиха пред журналисти новата сграда


Хабилитираните и нехабилитираните преподаватели във факултета са 86, сред тях са специалисти от Бургас, Стара Загора и Варна

 

Преди час Народното събрание официално откри Медицинския факултет в Бургас. Той се намира в сградата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и преди минути кметът Димитър Николов и ректорът проф. Магдалена Миткова представиха пред журналисти новата сграда.

Медицинският факултет в Бургас е плод на 6-годишен неуморен труд от страна на администрацията и университета. Днес се осъществява една дългогодишна мечта.

„Това е исторически момент за Бургас. С откриването на този факултет до 5-10 години очакваме, че ще се реши основен проблем на Бургас – липсата на квалифицирани кадри в здравеопазването. Най-после децата, които искат да учат медицина, ще могат да го направят и в родния си град. Към днешна дата сградата е напълно готова, оборудвана с най-нови технологии, апаратура и софтуер. Във факултета ще има 9 катедри, а учебната програма смеем да твърдим, е на най-високо ниво в цяла България, защото сме имали възможността да се учим от допуснатите грешки на другите университети“, каза горд кметът Димитър Николов.

Той обясни, че приемните изпити по химия и биология ще се проведат в края на юли, а септември месец ще постъпят първите студенти.

Хабилитираните и нехабилитираните преподаватели във факултета са 86. Става въпрос за специалисти от Бургас, Стара Загора и Варна. Средната възраст на преподавателите е около 50 години.

Очаквайте подробности.

 


В категории: Просвета , Бургас