Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини

Разораното е странично от рестъорант "Делфин", с цел да се направи подход от главния път до караваната


Концесионерът на плажа Иван Тодоров казва, че природното образувание е върху негова територия, а караваната на големеца попадала в обсега на къмпинга



Концесионерите на плаж "Смокини-север" Иван Иванов и Иван Тодоров издирват човек от София, с малко име Миро, около чиято каравана се оказаха разорани около 2 дка защитени пясъчни дюни. Скандалът в медиите гърми трети ден, но и до този момент не се знае кой е виновникът за унищоженото природно богатство.

Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня

Утре в РИОСВ-Бургас трябва да пристигне представител на двамата бизнесмени, чието ООД - "Черноморска брегова група" стопанисва плажа от лятото на 2015 г. Директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова ще връчи на концесионера акт, според който трябва да се носи на първо време административно наказателна отговорност.



Плажът, който двамата бизнесмени стопанисват, е около 20 дка, представляващи 32 % активна площ, тъй като останалия пясък - 60 % са защитени от Закона дюни.

Флагман.бг узна, че днес концесионерите усилено издирват софиянец с малко име Миро. В началото на миналото лято той се появил на плажа и съобщил, че ще постави караваната си насред плажовата ивица - точно между дюните. Миро обявил, че е купил недвижимия си имот от частен съдебен изпълнител, тъй като двама братя-наследници от Созопол не могли да постигнат споразумение да си го поделят. Миро поставил огромната каравана, твърдейки, че се намира върху частна земя.

"През цялото време - в лятната резиденция на този софиянец се изреждаха гости с най-различни авомобили. Миро през цялото време мърмореше, че ще затрие дюните, които му пречат за безпрепятствено влизане и маневриране - между главния път и имота му. Той настояваше, че дюните са негов имот, независимо че се водят изключителна държавна собственост и е наясно, че върху тях никога нищо няма да построи", споделиха пазачи от къмпинг "Смокиня" пред Флагман.бг.
Миро често се заканвал, че ще заличи природните образувания, защото те му пречели и странично, за да наблюдава и в легнало положение залива с цялата му красота.

Концесионерите били в крайно обтегнати отношения с въпросния Миро и планували до началото на сезона да проведат с него разговор относно заканите.

Флагман.бг се свърза с Иван Тодоров преди тази публикация и той заяви следното:
"Караваната е разположена върху територията на къмпинга - в този смисъл ние не можем да въздействаме на собственика й, твърдящ, че земята под нея му принадлежи. Проблемът е, че той е заравнил дюната, намираща се в обсега на нашата концесионна територия и ние сме отговорни за това. През зимата не е нужно да имаме пазач на пясъка, не съм допускал, че може да се стигне до подобно, безразсъдно действие".

В категории: Созопол