Какво е общото между виното и рисуването? Научете при „Артохолиците“ в Бургас!

Artoholics е арт терапия след работа - инициатива на предприемчиви млади бургазлии


Всеки четвъртък бургазлии се учат как да станат художници, вижте как да се включите

Какво е да си „артохолик“ и защо тази нова дума се превръща в тотален хит на Бургас? Този въпрос получава своя отговор днес, след като репортер на Флагман.БГ се свърза с организаторите на една свежа инициатива, с която бургазлии, под ръководството на професионалния художник и татуист Атанас Атанасов, се учат как да рисуват. Вид арт терапия, инициативата е съвсем нова за Бургас и е нещо, което всеки, който някога си е задавал въпроса „Мога ли да рисувам като професионалист?“ си заслужава да опита.

„Ние сме Артохолиците! Събираме се всеки четвъртък на ул. „Княз Борис I” №88 в бар, за да пийнем чаша вино и да се научим как да рисуваме в забавна и приятелска обстановка“, описва лаконично, но ентусиазирано един от организаторите Георги Генчев, който заедно с двама свои приятели и съученици от випуска му в Търговската гимназия, са решили преди малко повече от месец да направят нещо ново за града.

Всеки четвъртък от 19 ч. в бар, в самия край на ул. „Княз Борис I”, точно до кръстовището с ул. „Княгиня Мария Луиза“ се събират около 20-25 човека. За да участвате, се изисква да направите предварителна резервация.

„Но побързайте – местата свършват буквално за минути след обявяването на следващото събитие“, казва още Генчев.

Художникът, който  помага на участниците и им дава напътствия, е истински професионалист, който има много какво да покаже на проявилите желание да се научат. Той е опитен татуист с близо 10 години стаж в Бургас и България. „Всеки път събитията ни приключват с успешно завършени картини, от хора, някои от които досега и четка не са хващали“, коментират организаторите.

А как да се запишете?

Посетете страницата на „Артохолиците“ във фейсбук и вижте сами!

Ако искате да се научите да рисувате в приятелска атмосфера и с чаша хубаво червено или бяло вино до вас, то „Artoholics” в Бургас е вашето място.




В категории: Лайфстайл