Какво се случва? Кран „нападна” Альошата в Бургас (СНИМКИ)

Екип е изпратен до паметника на пл. „Тройката”, за да провери какво е състоянието на металната арматура


Причината не е това, което си мислят мнозина антикомунисти



Кран "нападна" паметника на Альошата в центъра на Бургас.  Изненадващата гледка днес стъписа стотици бургазлии, по оптимистичните от които си помислиха, че най-после е дошъл ред и тази считана от мнозина за комунистическа статуя, да бъде премахната. Очакванията им обаче се оказаха погрешни. Екип е изпратен до паметника на пл. „Тройката”, за да провери какво е състоянието на металната арматура, която поддържа монумента на войника без име.

Слънцето свали маската на Альоша в Бургас, опасен ли е паметникът?



Ходът идва след публикация на Флагман.БГ още от октомври, когато сигнализирахме, че десния крак на Альошата е жестоко корозирал и създава реална опасност за минувачите. След това изглежда стотици други бургазлии също са подали сигнал към Община Бургас и днес проверката е на лице.

В чия чест е издигнат най-спорният паметник в историята на Бургас - Альошата (ДОКУМЕНТИ)



Специален кран, осигурен от Бургаската пожарна, помага на специалистите да направят своето изследване, от което зависи какво ще е бъдещето на паметника. Засега няма изгледи той да бъде премахнат окончателно, но евентуален ремонт, които би го укрепил, би могъл да повлияе добре над имиджа на така или иначе смятания за трън в очите на мнозина паметник.



В категории: Бургас