Калоян Калоянов за акцията срещу Пойзъна: Отлична работа на колегите!

Полицаите, които поеха случая със запалените валяци на бул. „Захари Стоянов“ в Бургас, си свършиха работата отлично, каза старши комисар Калоян Калоянов


В момента тече разследване за изясняване на престъплението в детайли

Полицаите, които поеха случая със запалените валяци на бул. „Захари Стоянов“ в Бургас, си свършиха работата отлично, изключително професионално. Това каза пред журналисти директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. В момента тече разследване за изясняване на престъплението в детайли.

Бургаската окръжна прокуратура задържа за 72 часа Николай Пенев Пойзъна за вчерашния палеж на валяците на G.P. Group в Бургас. Предстои в следващите дни съдът да разгледа мярката му за неотклонение, като е ясно, че на този етап държавното обвинение ще иска постоянен арест.

Както Флагман.БГ пръв и единствен писа вчера, Пойзъна бе закопчан буквално часове след палежа и бе изведен с белезници от 43 блок в жк „Братя Миладинови“. Заедно с него униформените арестуваха и брат му, познат в ъндърграунда като Фокса. За момента обаче не е ясно дали обвинения ще бъдат повдигнати към него.

771 полицаи ще бъдат командировани от 1 юни за летния сезон в по Южното Черноморие. Ще има и служители от други държави – Чехия, Полша, Румъния и Германия, съобщи Калоянов на брифинг.

В Слънчев бряг освен чисто полицейските мерки изключително много усилия са положени по отношение на контактите с всички страни, имащи отношение към туристическия бизнес – хотелиери, туроператори, охранителни фирми, управители на увеселителни заведения. „Получаваме обратна информация. Имаме представа за ситуацията на невралгичните места. Предприети са достатъчно мерки за противодействие на престъпността“, каза Калоян Калоянов.

Контактите ни с концесионерите на плажа доведоха до осветляване на голяма част от пясъчната ивица, което е превантивна мярка срещу плажните кражби, например, добави той.

От миналата година съществува и мобилна връзка с рецепциите на хотелите, която позволява постоянен обмен с туроператорите и рецепциите.  Има осигурени преводачи. В най-големия курортен комплекс Слънчев бряг те са на 24-часово дежурство. Ще има преводачи по всяко едно време на денонощието.