Камено освети 7 казана курбан за здраве и благоденствие навръх Гергьовден

Народният представил Ивелина Василева, която е в първите редици на ГЕРБ в настоящия евровот уважи каменовци за празника им и дори донесе най-голямата награда за майстор на вкусни гозби


Градският празник събра стотици жители и гости на общината, съборът продължава с голямо хоро пред Кметството

6 май – празникът на град Камено започна в прекрасния пролетен ден с впечатляващия звън на камбаната от реконструираната църква с нейната позлатена камбанария. Никога досега в Камено не са се събирали толкова много местни жители, гости и завърнали се в родното място за празника.

Площадът пред Кметството е място за изява на тукашните майстори на най-вкусната гозба. Кръшни хора се вият на площада, бе осветен и най-големият курбан, който ще бъде раздаден безплатно на хората и разнесен по домовете на бедните.

 

Сред официалните лица дошли да поздравят за успешното управление кмета Жельо Вардунски са народният представител от ГЕРБ и кандидат за евродепутат Ивелина Василева, народният представител Галя Желязкова, зам. областният управител Владимир Крумов, членът на Държавната комисия за финансов ресор – една от най-видните фигури на управляващата партия ГЕРБ в общината - Диана Йорданова, както и общинският съветник от Бургас Калояна Живкова. Сред множеството е и кметът на град Свети Влас Иван Николов. Гостите бяха посрещнати от кмета Жельо Вардунски и председателя на Общинския съвет Радослав Балтаджиев.

Празникът продължава с още много изненади и специална програма. На внушителен билборд в центъра са извадени най-характерните местни изрази:

„Не мЪ бъркай, от Кайлий съм!

От Камено е, бързо й хвърчат кокошките. 

Кокона е, но ни се води, ни се кара!

Халваджията за бозаджията през плет не видяла".

Сдружението на Майки-ГЕРБ направи благотворителен базар от екологично чисти храни, ръчно изработени сувенири, за да бъде издигнат паметник на Васил Левски на новия площад пред Кметството, чийто строеж започва веднага след 6 май.

Наградата за най-добър готвач бе връчена
 от Ивелина Василева – тя замина за майсторка от село Желязово

От празничната трапеза на майсторите-готвачи, състезаващи се за първото място, стотици купиха печено агне, домашни катми, баници и пити.

За най-малките има специална анимация в парка.




В категории: Камено