Кметът Димитър Николов награди медалистите от европейското по карате и джу джицу в Словения

"С вашите спортни успехи Бургас става известен, аз ви благодаря за това, че показвате на света, че тук живеят хора, кото се трудят и спортуват”, каза кметът на Бургас Димитър Николов


Отличие получи десетокласникът Пламен Косев, завърнал се с бронзов медал от Летните олимпийски игри в Дубай

Кметът на Бургас Димитър Николов награди медалистите, завърнали се с медали от турнира в Словения, който се проведе в началото на март в град Марибор и състезателите от полицейски клуб по карате и джу джицу. Това стана на пресконференция посветена на успехите на младeжи и деца от бургаски клубове.

На събитието присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт Лорис Мануелян, директорът на ресурсен център Бургас Антоанета Стоянова, председателят на полицейския карате джу джицу клуб Венелин Русенов, родители и състезатели.

Въпреки крехката си възраст малчуганите и по-големите деца успяха да извоюват редица отличия. В Словения се проведе европейската купа по джу джицу за всички възрасти. Бургаският полицейски карате и джу джицу клуб беше представен от 10 състезатели, които грабнаха 18 медала.

„Аз съм изключително радостен от този успех, защото всъщност сте извоювали гордостта и успехите не само за Бургас, но и за България, защото това е било един наистина български отбор, който ще е представил на това съревнование. От другите държави е имало по няколко отбора, а вие сте били един. Това показва, че спортната слава на България е изкована тук в Бургас. Бъдете здрави и нахъсани и догодина да няма медал, който да не сте спечелили. С вашите спортни успехи Бургас става известен, аз ви благодаря за това, че показвате на света, че тук живеят хора, кото се трудят и спортуват”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Треньорите на децата от полицейски карате джу джицу клуб – Венелин Русинов и Павел Димитров, който бе лауреат в класацията на Флагман.бг за 2018 година (ВИЖ ТУК), коментираха, че вече подготвят малчугани в много по-ниска възрастова група – 4-годишни. „Децата са успешни са и са много упорити. Тренират много, но им проверявам и бележниците”, каза шеговито Венелин Русинов.

Признание от кмета Димитър Николов получи и бронзовият медалист на дълъг скок на Лeтните олимпийски игри в Дубай – Павел Косев. Той е ученик в 10 клас от СУ „Добри Чинтулов” в Бургас. На състезанието в Абу Даби Павел се представи отлично, освен бронзовият медал, той спечели осмо място на бягане, на щафетата 4 х100 отборно бургазлиите се класираха на пето място.




В категории: Спорт