Кметът Иван Алексиев: Благодаря на поморийци за подкрепата, заедно правим нашия град още по-добър

Кметът на Поморие Иван Алексиев посрещна депутати и гости от чужбина за празника на града. Днес бяха удостоени и двама нови почетни граждани Елена Мурджева(горе вдясно) и посмъртно Маргарита Гюрова


Поморие днес почита своя покровител – Свети Георги Победоносец

„Благодаря моите съграждани за търпението, подкрепата и усилията, които полагаме всички заедно през годините, за да направим нашия град още по-добро място за живеене, един още по-прекрасен дом за всички нас, за нашите родители и нашите деца”. Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев навръх празника на града – 6-ти май, Гергьовден.

Днес той посрещна редица важни гости. Сред официалните лица бяха депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Ася Пеева, зам.-областният управител проф.д-р Севдалина Турманова, председателят на ОбС Поморие Адам Адамов, официални делегации от Волос и Нео Аниало в Гърция, от Енидже и Сюлемайн паша в Турция, от град Ая в Унгария, Троиц – Руска федерация,зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев, д-р Галя Милева, общински съветници от Поморие и общественици.

„Гергьовден е и Поморие празнува. На 6-ти май, всички ние, отдаваме своята почит и уважение и отбелязваме празника на нашия закрилник – Свети Георги Победоносец, символ на плодородието, благополучието и победата. Благодаря на нашите приятели, които дойдоха от Гърция, Турция, Русия, Унгария, да са тук сред нас в този специален ден”, допълни кметът Иван Алексиев.

„На този прекрасен ден, вашият страхотен град празнува. Да са честити и всички именници. Поморие е прекрасен град, развива се и става все по-привлекателен за гостите, все по-уютен за жителите му. Ние се гордеем с Поморие, с неговата богата история и традиции, които вие съхранявате и предавате на деца и внуци. Но най-голямото богатство на Поморие, са хората. Бъдете здрави, честити и да ви закрия Свети Георги Победоносец”, приветства поморийци Ивелина Василева.

 

Навръх празника на Поморие с приза „Почетен гражданин” бяха удостоени две знакови за града личности – Елена Мурджева и Маргарита Гюрова.

Елена Мурджева е бивш градски секретар, по нейна инициатива се откриват редица детски градини, модерната за времето си Ритуална зала, възстановява се празника на града.

Елена Мурджева бе удостоена с приза "Почетен гражданин"

Маргарита Гюрова получи приза си посмъртно, а наградата взе синът й Александър Чухлев. Гюрова бе отличена за приноса й за утвърждаването и развитие на културната програма на Поморие.

Празненствата продължиха с концерт на Николина Чакърдъкова.

Александър Чухлев, син на Маргарита Гюлева, получи приза за посмъртното обявяване на майка си за "Почетен гражданин на Поморие"
Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев поздрави кмета за празника на града
Ивелина Василева, председател на постоянната комисия по Околна среда в 44-ото НС и кандидат за евродепутат от ГЕРБ поздрави поморийци за празника
Сред официалните гости имаше кметове и на няколко турски, гръцки общини, както и партньори на Поморие от Унгария и Русия
Площадът бе пълен за празника на Поморие, времето днес също се усмихна и бе страхотно

 


В категории: Поморие , Поморие