Коалиция "Патриоти за Валери Симеонов" регистрира листата за евровота

Валери Симеонов поведе коалицията между НФСБ и СЕК на Георги Манев (вляво)


 НФСБ ще се яви с един от партньорите си -  СЕК, в листата има представители на различни етноси и на браншови организации

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” регистрира листата си в ЦИК за участие в евроизборите, но запази в тайна кои ще са в нея.

Утре от 18,30 ч. в София кандидат-депутатите ще бъдат представени на официално събитие.

Пред репортерите в ЦИК Симеонов обясни, че в листата на коалицията между Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и Средна европейска класа (СЕК) ще са хора, които са се доказали и са се утвърдили в работата си.

След въпроси за конкурентите им в изборите лидерът на НФСБ каза, че няма да се съревновават или да се противопоставят на тях.

„Защото ние представяме интересна листа от патриоти-прагматици, за разлика от останалите листи, които са на патриоти-политици и т.н. Ние представяме листа, която е на хора, които са от дребния и средния бизнес и се занимават с политика успоредно с това. С такива хора трудно може да се похвали някой. Включително имаме представители на доста етноси, включително на ромския етнос”, разкри Валери Симеонов.

Такъв кандидат имало на четвърто място в листата на коалицията.

По думите на Симеонов нагласата била празнична. Налице била пълна мобилизация в НФСБ и СЕК.

„Естествено, че се борим за присъствие в Европейския парламент. Ако народът каже двама или трима (евродепутати), ще бъдем благодарни”, каза още лидерът на НФСБ.

Според Валери Симеонов не трябва да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори и не би следвало от това да зависи съдбата на правителството.

След коментар на „Флагман”, че евровотът практически е вот на доверие, лидерът на НФСБ не се съгласи: „Ако е вот на доверие, дайте да правим само европейски избори, да не правим местни и да не правим парламентарни! Или да правим само местни, или да правим само парламентарни! Всички тези избори, цялата тази демокрация е заложена в Конституцията и тя е блестящо аргументирана и тя е доказана във всички демократични държави. Ако един избор предопределя всички останали избори или води до промяна на някакво съотношение в партийното позициониране, то тогава дайте да правим само този тип избори!”

В ЦИК със Симеонов пристигнаха представители на НФСБ, сред които зам.председателите на НФСБ Валентин Касабов и Данчо Хаджиев, Христиан Митев, както и лидерът на СЕК Георги Манев. 


В категории: Евроизбори'2019