Министър Красимир Вълчев похвали Бургас! Заедно с кмета Николов откриха новите кабинети и спортни площадки на Строителния

Учениците от 11 клас демонстрираха на министър Вълчев как се работи с нивилир и джипиес в час по геодезия


Министърът на образованието Красимир Вълчев разгледа новата реконструирана визия на ПГСАГ "Кольо Фичето”

Министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът на Бургас Димитър Николов прекрачиха прага на реконструираните кабинети, професионални работилници и новата спортна площадка на ПГСАГ "Кольо Фичето", известен като Строителния .

"Развитието на образованието е гаранция за развитието на регионите. Радвам се да видя, че тук инвестицията се е случила по най-добрия начин. Поздравление за Общината, изпълнителите, които също вероятно са възпитаници на гимназията, както и на ръководството на училището. Ние, заедно с Община Бургас, се стараем да дадем приоритет на проектите, свързани с инфраструктурата на професионалното образование", каза министърът на образованието Красимир Вълчев в приветственото си слово пред възпитаниците на ПГСАГ „Кольо Фичето”.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева, народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Галя Желязкова и Диана Саватева.

Шест професионални гимназии в Бургас са модернизирани и обновени. Реконструиран е сградният фонд и сме създали удобство за учебния процес. Всичко това е благодарение на съдействието на Министерството на образованието”, посочи кметът на Бургас Димитър Николов.

Николов и Вълчев се запознаха отблизо как точно протичат часовете по геодезия в гимназията. Учениците от 11 клас демонстрираха на кмета и министъра как се работи с нивилир и джипиес - с помощта на които се прави автоматизирана обработка на измерванията за геодезически мрежи и геодезически снимки. Освен това учениците се обучават да работят и с кадастрална информация със специален софтуер, който показва площта на имота, скица на цялото землище, кой е собственикът на имота и др. 

В рамките на проекта Строителният в Бургас се сдоби с модерно дворното пространство и нова ограда. Модернизирана е спортната площадка, положена е хидроизолация и топлоизолация на подземния етаж на сградата, подменена е площадковата канализация, изградена е поливна система, монтирани са LED осветление и камери за видеонаблюдение.

Ремонтните дейности в гимназията са изпълнени по проект "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.




В категории: Просвета