Морска администрация принудила „Бадр” да се върне в Бургаския залив



Извършена е проверка в Гранична полиция за въвода в танкера от 21 декември м.г., няма нарушения, отчете директорът Светлан Кичиков

Танкерът „Бадр”, който вкара страната ни в световен скандал с Либия (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) вече е в Бургаския залив, съобщи директорът на Морска администрация Живко Петров . Преди минути той даде  извънредна пресконференция в кулата на Морска гара-Бургас заедно с началника на Гранична полиция гл. комисар Светлан Кичиков (ВИЖТЕ ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА В НАШЕТО ВИДЕО).

Живко Петров уточни, че е разпоредил  на кораба да се върне в Бургаския залив, тъй като повече от 15 дни танкерът стоял в открито море и имало реални опасения да замърси териториалните ни води. По-рано тази сутрин фирмата, която влезе във владение на танкера от 21 декември м.г. „Булгаргеомин” твърдеше, че се връщат  на Бургаското пристанище по свое желание, докато бъде изчистен спорния казус със собствеността.

В същото време директорът на Гранична полиция Светлан Кичиков съобщи, че е извършена вътрешна проверка и не установено служители на Гранична полиция да са превишили правомощията си, вкарвайки във владение новия корабособственик.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШЕТО ВИДЕО.

В категории: Бургас