Мрачна неделя в Бургаско. Облаци закриват слънцето, вечерта ни чака дъжд

В следобедните часове над Бургас се очаква да завали


Прогноза за времето – неделя, 7 април 2019 г.

Вторият почивен ден от уикенда ще бъде по-мрачен и студен. В Бургас времето ще е предимно облачно, ако решите да излезете на разходка – не забравяйте чадъра. В сутрешните часове ще има слаб северен полъх, а по-късно през деня вятърът ще бъде умерен.

В неделя започва поредица от няколко дъждовни дни. Вечерта над Бургас се очаква слаб дъжд. Максималните температурури ще са около 13 градуса.

В Поморие и Несебър времето също ще бъде предимно облачно. Вероятността за валежи там е доста ниска. По обяд вятърът ще е слаб източен, но в късните часове ще от югоизток малко по-силен полъх. Максималните температури няма да са високи, живакът няма да показва повече от 13 градуса.

В Руен и Сунгурларе градусите ще бъдат най-високи в неделя, 7 април. Максималните температури ще стигнат до 17 градуса, а вероятността за валежи в двете общини е доста по-малка, около 20 %. Вятърът ще е тих.

В Айтос и Карнобат слънцето упорито ще се бори с облаците. Живакът ще стигне до 17 градуса, но ще има и вятър, облечете се добре преди да излезете навън. Не се очаква да превали.

В районите около Царево и Малко Търново вятърът определено ще се усеща по-студен. Ще духа от север, като в късните часове на деня ще утихне. Градусите там ще са от 6 до 13. През деня не се очаква дъжд.

Облачна неделя се очаква и около южното крайбрежие – в Созопол и Приморско. Ще духа слаб вятър, градусите ще достигат максимум до 13, но няма почти никаква вероятност от валежи.

В началото на новата седмица времето ще бъде предимно облачно и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи. Ще духа умерен вятър от изток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса.


В категории: Времето днес