Наесен изненада вдясно! Адвокат Иво Баев - кандидат-кмет?

Очаква се една от най-разпознаваемите фигури в дясното на Бургас – Иво Баев да бъде изненада за избирателите през октомври т.г.


Лидерът на ДСБ потвърди пред Флагман.бг, че ще участва в местните избори

Адвокат Иво Баев, който е областен лидер на Демократи за силна България (ДСБ) в Бургас от 2017 година, ще се включи в местните избори тази есен като кандидат за кмет – с очакването да обедини здравомислещите, стабилни десни хора, живеещи в Бургаска община – разочаровани от случващото се като управление през последните 4 години. Това съобщи пред Флагман.бг източни от крайната десница.

Към момента от ДСБ чертаят стратегия как да се обединят повече съмишленици около идеята за издигането на Иво Баев за кмет. Репортер на Флагман.бг се свърза с адвокат Баев по този повод. На въпроса ни дали ще му достигнат гласовете само на крайната десница, за да успее да победи ляво мислещите, той заяви следното:

Смятам, че съм ориентиран дясно-център, а и понятие като дясно и ляво не е актуално. Важното е да се върви напред. Аз съм част от Демократична България”, заяви Баев. Той потвърди, че ще участва в местните избори през октомври 2019 година, но отказа да конкретизира дали ще го видим като кандидат за кмет и водач на дясна листа или като участник в листа, подкрепяща друг кандидат за кмет.

Иво Баев е роден през 1957 година в Бургас, син на големия наш художник Георги Баев – Джурлата. Завършил е Юридическият факултет на софийския университет „Свети Климент Охридски” и практикува от 1984 година в областта на търговското, данъчното, морското и семейно-наследствено право. Владее английски и руски.

На парламентарните избори през март 2017 година Иво Баев беше втори на дясното обединение „Нова република”. От началото на тази година е член на Инициативния комитет „За развитие на местната демокрация”, който опита да прокара през Общинския съвет идеята районните кметове да станат избираеми, но не успя.

Иво Баев е и поет. През 2013 г. издаде стихосбирка.

Очаквайте интервю с него по повод последната изложба на бургаските художници в градската галерия, където за първи път са показани три от горели скици с еротика на баща му в големия пожар от 1983 г.


В категории: Местни избори'2019