Наркобосът Виктор Джуката отнесе 9 години затвор за банда, заляла с дрога Бургаски регион

Бугазлията Цветомир Иванов, който имал ключова роля в групата, наскоро опита да излезе на свобода


Дилърите кътали пико и амфети в бургаските гробища и в плюшени играчки

Столичният наркобос Виктор Боцев, по прякор Джуката, получи 9-годишна присъда и на втора инстанция. Апелативният спецсъд потвърди решението и призна за виновен сочения за наследник на Димитър Желязков-Очите за това, че ръководел наркобанда, заляла с наркотици Бургаски регион от края на 2011 до юни 2012 г., когато е разбита от ГДБОП. Според обвинението Боцев е движел схема с пласиране на наркотици от столицата към Южното Черноморие.

Припомняме, че групата използвала интересен метод да изпраща наркопратки по междуградски автобуси по линията София-Бургас. Понякога дрогата се взимала лично от столицата и е превозвала до Бургас с автомобил. Разследващи откриват странни тайници за съхранение на наркотиците. Така например по автобус към Бургас е пратена да пътува детска играчка плюшено мече, съобщава „България днес“. Пълнежът на мечока се оказал доста нестандартен, защото в него са открити амфетамини.

Лейтенант от бандата на сочените за наследници на Очите – Джуката и Простака излиза на свобода, делото за ОПГ зацикли

Дрога дилърите кътали в жълта кутийка от шоколадово яйце, а също и на гробищата в бургаския кв. „Ветрен", във вечния дом на определен покойник. Някой от пласьорите заравял увитите в найлон наркотици, а друг разкопавал и взимал стоката. Така снабдителите дори не се виждали очи в очи с уличните дилъри, които пласирали стоката.

Виктор Джуката (вляво) се събра на подсъдимата скамейка заедно с брат си Габриел Жабата;сн.:novini.bg

На подсъдимата скамейка заедно с Виктор Джуката по това дело са изправени още шестима. На първа инстанция освен Боцев са осъдени още: Николай Симеонов-Шопа - 7 г., Цветомир Иванов - 8 г., гаджето му Катерина Янева - 6 г., Георги Димитров-Пишката - 5 г., а Красимир Кръстев-Простака и Николай Ников са оправдани. В края на април т.г. втората инстанция потвърждава присъдите, но Ников вече е признат за виновен и получава 5 г. затвор. Простака, който първоначално е сочен за лидер на бандата заедно с Джуката, отново е оправдан.

Оправдаха бургаския ъндърграунд бос Красимир-Простака, осъдиха тартора на наркогрупата Боцев

Както Флагман.бг вече съобщи, ключова роля в ОПГ-то играел Цветомир Иванов от ж.к. „Меден рудник“, които съвсем скоро се опита да излезе предсрочно на свобода. Не случайно бургазлията получава и най-сериозната присъда след боса Джуката. Иванов и Шопа успели за много кратко време да овладеят пласмента на дрога не само в Бургас, но и в цялата област.

Според разследващи ОПГ-то, което от октомври 2011 г. до 27 юни 2012 г. е пласирало наркотици в София, Бургас и Бургаска област - предимно хероин, амфетамини и марихуана, е разбито, след като Иванов е поставен под наблюдение. Така криминалистите разплели черноморската връзка и постепенно стигнали до всички участници в схемата.

 


В категории: Темида