Наркотрафикантът Тодор отказва да разкрие посредниците по сделката с хероина, готов е сам да поеме вината

Тодор Пехливанов днес бе конвоиран в съда, а само преди няколко месеца е чествал 18-ия рожден ден на дъщеря си



Виновен съм, ще понеса последствията, промълви в съдебна зала варненецът



48-годишният Тодор Пехливанов от Варна, който бе спипан с 3 кг хероин на ГКПП Малко Търново, е осъждан за наркоразпространение в родния си град, научи Флагман.бг.

Тодор е спипан през 2006 година, когато е 36-годишен заедно с Иво Генчев. Акцията е била на БОП Варна, а в домовете на Пехливанов и Генчев са открити 4 876 таблетки „Екстази”.  Той е бил осъден, изтърпял си е присъдата, реабилитиран е, но в началото на тази седмица отново сгази, след като го спипаха със сериозното количество хероин на границата.



Флагман.бг разказа как Тодор се опита изобретателно да преметне митничарите и бе напъхал дрогата в шест пакета в акумулатора, и си е осигурил захранване от друг източник.

„Виновен съм. Готов съм да си поема последиците!”, каза днес Пехливанов пред съдия Георги Пепеляшев. Думите му бяха ясен знак, че няма никакво желание да съдейства на разследващите и да разкрива детайли по канала за наркотрафик, който със сигурност не започва и завърша със скромния варненец, който макар и с криминално минало, е най-обикновен човек, решил да изкара лесни пари.

Прокуратурата настоя варненецът да остане в ареста, а защитата му пледира за по-лека мярка.  Определението на съда се очаква до няколко минути.

Ето го Тодор Пехливанов, хванат с 3 кг хероин на границата с Турция

Хероинът е на стойност около 500 хил.лева и се счита за наркотрафик в особено големи размери. Заради това Пехливанов почти сигурно ще остане зад решетките. Той реши да омилостиви съда днес, след като адвокатът му обясни, че има постоянен адрес, семейство и дъщеря на 18 години.

В категории: Темида