Не останаха ли читави хора, които да се жертват за Борисов?

До края на деня ще ви кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото просто искам да направя всички проверки, за да не излезе нещо, обяви Борисов на 28 март


Премиерът обеща да обяви на 28 март кандидат за наследник на Цецка Цачева след съответни проверки, до момента обаче номинация няма

Министър-председателят Бойко Борисов май зацикли с избора на нов министър на правосъдието, след като Цецка Цачева подаде оставка заради сагата „апартаментгейт”.

На 28 март премиерът отсече: „До края на деня ще ви кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото просто искам да направя всички проверки, за да не излезе след това нещо, което да ни кара да връщаме кандидатурата. Така че в рамките на днешния ден това ще се случи.”

Краят на 28 март отдавна изтече. Изтекоха краищата и на още пет дни след това, но нов министър на хоризонта не се вижда.

Единственото, което се появи в пространството, бе малка публикация на 30 март в близкия до Борисов в. „24 часа”. Според изданието вариантите били два – Десислава Ахладова и Евгени Стоянов, като вторият бил по-вероятен. Ахладова и Стоянов в момента са зам.-министри в правосъдното ведомство.

Ако вярваме на Бойко Борисов, то той е имал кандидатура, но тя не е минала теста за почтеност. Проверката, изглежда, е показала, че има нещо нередно, които би накарало премиера да върне кандидатурата, както той обясни.

Не останаха ли читави хора, които да се жертват за Борисов?


В категории: Политика