Невероятен фестивал се провежда през уикенда в Бургас, вижте какво ни очаква утре на Експоцентър „Флора”

Стотици деца се включиха в различните демонстрации, артисти и творци им разкриваха тайните на своето изкуство


Невероятен фестивал се провежда през уикенда в Бургас, вижте какво ни очаква утре на Експоцентър „Флора”

Ако все още не сте разбрали този уикенд се провежда уникален фестивал, който събира на едно място артисти, творци и носи много емомиции.

Тази сутрин бе даден старт на „Бургас твори” – един от най-мащабните ивенти, организирани до този момент в Експоцентър „Флора”. Събитието се превърне в празник за стотици семейства. Сред гостите бяха депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Галя Желязкова, зам.-председателят на КФН Диана Йорданова, Тодор Йосифов и съпругата му Христина и множество други. 

Всички те останаха очаровани от ограмата на организаторите, която бе изключително разнообразна.

„Игротрон”, например, съживи игрите от детството на нашите родители като народна топка, ластик, куцанка. Беше невероятно удоволствие непредубеденият зрител да гледа как днешните деца се забавляват не с компютър или таблет,а навън с традиционни и разнообразни игри.

В различните демонстрации днес се включиха над десетки аритисти и творци, които разкриваха тайните на своето изкуство на най-малките, които бяпа и изключително любознателни.

Паралелно с „Бургас твори” в залите на експозиционен център „Флора” се провежда и The Hand made Market Burgas 2019, на който можете да си купите оригинални бижута, дрехи, декорации за дома, както да зарадвате себе си или любимите хора с невероятен шоколад или бира.

Фестивалът продължава и утре. В 11 часа ще е футболният хепънинг на женския ФК „Бургас”. В 13 часа талантливият артист Теодора Калчева ни е подготвила нов фурор в бодиарт изкуството.

В 14 часа са демонстрациите на Венилин Русинов и децата му от Централен полицейски карате и джу-джицу клуб - Бургас. Венилин Русинов е многократен държавен шампион по джу-джи цу на България, както и европейски вицешампион по полицейска лична защита. Полицай Русинов тренира в Централния полицейски карате и джу-джи цу клуб, като води и самостоятелна група от желаещи да овладеят тънкостите на бойните изкуства.

В 14.30 часа предстоят демонстрации на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР-Бургас. След тях своите умения в бойните изкуства ще покажат младежите от СК "Самурай" и Ушу център "Бей Син".

В неделя БулевАрт ще представи талантливите приложници към арт къща "ЛаМалена" - от 14:00 часа те стартират с рисуване на дървенийки и бъчва (предоставена от Papa Beer).

В 15 часа е изненадата на HashtagSTUDIO с Language cаfe на открито.

В 17 часа в зала 2 на експоцентъра журналистката Ирина Генова ще представи своята книга "Капитаните на Бургас". А от 17:30 часa от Burgas Film Lab, като част от културната програма на кафе-бистро "Ротонда", ще споделят един откраднат миг на безвремие и ще пренесат посетителите в света на поезията и творческото писане. Участниците в Burgas Film Lab ще представят свои авторски текстове и ще разкажат за процеса на създаване на филмов сценарий.




В категории: Бургас