Нов командир на Военноморските сили, предлага правителството на президента

Службата на Кирил Михайлов (вляво) е преминала основно във варненски поделения


Бившият началник на щаба на Военноморска база-Бургас вицеадмирал Георги Фиданов се пенсионира и става причина за размествания 

Военните моряци у нас може да имат нов началник. На мястото на контраадмирал Митко Петев Министерският съвет предлага на президента да назначи контраадмирал Кирил Михайлов.

Причина за разместванията, изглежда, е пенсионирането на Георги Фиданов – бивш началник на щаба на Военноморска база-Бургас.

„Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз“ и от военна служба, считано oт 23.06.2019 г., поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание”, информира правителственият пресцентър.

„Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „вицеадмирал”, считано от 23.06.2019 година.

Друго предложение на Министерския съвет е контраадмирал Кирил Михайлов да бъде освободен от длъжността „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия“ и назначен на длъжността „Командир на Военноморските сили”, считано от 23.06.2019 година”, съобщават още от пресцентъра на правителството.

Службата на Кирил Михайлов е преминала основно в морските поделения във Варна.

Според Уикипедиа той е роден в София през 1966 г. Завършил е Висшето военноморско училище във Варна през 1990 г.


В категории: Политика