Новият министър след критика, че е корумпиран: Елитаризирането, доведено до простащина, не следва да се коментира

"Не бих искал да отговарям на по такъв начин зададени въпроси. Те не само, че са отвъд добрия тон, те са отвъд правото."


Тези, които правят такива интерпретации, не са нито по-умни, нито по-красиви от действащите юристи в парламента и в съдебната система, каза Данаил Кирилов

„Данаил Кирилов е доказал, че е абсолютно предан на корупционния ред и подчинен на върховенството на Борисов и Цветанов. Безпрекословно прокара всяка законодателна перверзия, поискана от Сараите, Банкя или Къщата с буквите”, написа вчера във „Фейсбук” Христо Иванов, бивш правосъден министър.

Той коментира предложението на премиера Бойко Борисов, Данаил Кирилов да стане министър на правосъдието. Иванов призова номинацията да бъде оттеглена или отхвърлена.

От БСП демонстрираха остро неодобрението си. Според тях кандидатурата на Кирилов била толкова скандална и абсурдна, че граничела с провокация към общественото мнение и юридическата общност.

Народното събрание обаче не се съобрази с критиките и днес избра мълчаливо новия правосъден министър.

След това Данаил Кирилов говори пред репортери.

След въпрос на „Флагман” – как ще отговори на прогнозата на предшественика му (Христо Иванов), че ще продължи да е абсолютно предан на корупционния ред, Банкя и Сараите, Данаил Кирилов каза: „Не бих искал да отговарям на по такъв начин зададени въпроси. Те не само, че са отвъд добрия тон, те са отвъд правото. Бих искал да кажа на всички тези, които са на ръба на закона в тези интерпретации, че те не са нито по-умни, нито по-красиви от действащите и практикуващите юристи както в Народното събрание, така и в независимата съдебна система. Елитаризирането, доведено до ниво на простащина, според мен не следва да бъде коментирано.”

Данаил Кирилов обясни, че ще работи приоритетно по линията на актуализираната стратегия за реформа в съдебната система.

Ситуацията според него била изключително благоприятна с оглед досегашните постижения.


В категории: Политика