Общински съветник от Бургас се кандидатира за евродепутат

Бившият световен шампион по щанги Антон Коджабашев (вдясно) е 12-и в листата на АБВ


Антон Коджабашев е 12-и в листата на т. нар. "Коалиция за България"

Бургаски общински съветник се кандидатира за евродепутат. Бившият световен шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев влиза в листата на т. нар. „Коалиция за България”, в основата на която е партията на експрезидента Георги Първанов – АБВ.

Коджабашев е чак на 12-о място, а водач е Боян Дуранкев.

„Коалиция за България“ предлага истинската лява листа, другите излъчват безсилие”, заявява сегашният лидер на АБВ Румен Петков, цитиран от партийния пресцентър.

Името на коалицията предизвика спор в ЦИК и в съда между БСП и АБВ.

Названието „Коалиция за България” бе използвано около 15 години от формациите около Българската социалистическа партия. След като Корнелия Нинова оглави партията, името се промени на „БСП за България”.

Присвояването на „Коалиция за България” от АБВ води до основателни предположения, че целта е формацията на Първанов да „открадне” заблудени гласове от привърженици на БСП.

Антон Коджабашев е на 59 г., владее английски и руски език, става ясно от визитката му на сайта на Общински съвет-Бургас.

Вероятността да попадне в Европарламента граничи с нулата. Причината е, че АБВ едва ли ще мине изборната бариера. Теоретично Коджабашев с преференции може да измести стоящите пред него в кандидатската листа.

Интересно е, че председателят на АБВ Румен Петков е на последното – 17-о място, в листата.


В категории: Евроизбори'2019